woensdag 30 juni 2010

bloemen haken

Kikker

Als basis voor deze kikker heb ik een patroon uit een 26-jaar oude Ariadne gebruikt. Gemaakt voor een vriendin die kikkers spaart.

de taartjes van Norma Lyn

Als ik al deze taartjes nog wil haken blijft er weinig tijd over......

De gratis patronen (in het engels) kun u downloaden vanaf de site van Norma Lynn

Cupcakes en andere lekkere gehaakte taartjes

Als je zo, zoals ik, van errug lekker eten houd dan ben je ook meestal een liefhebber van cupcakes. De gezondste zijn uiteraard de gehaakte, dus vandaar..................Het patroon van de taartjes komt van de gratis patronen van Norma Lynn

Amigurumi aapje

Dit kleine Amigurumi aapje is een van de vele aapjes die ik tot nu toe heb gehaakt. Deze versie met haaknaald 0,9 en daardoor is het ook heel klein geworden.

Betty de kip van Cristel Krukkert















Voor SaenCrea te Wormerveer heb ik deze versie van Betty de Kip gehaakt uit het boekje Beestenboel van Cristel krukkert. Geweldig om Betty te zien ontstaan. Uiteraard heb ik ook voor mijzelf een versie gehaakt. Anders dan in het boekje beschreven heb ik de ogen gehaakt en geborduurd en geen glazen ogen gebruikt.

donderdag 10 juni 2010

Haken als leuke verslaving











Sinds een aantal maanden ben ik weer aan het haken geslagen. Mede door in aanraking te komen met Hoooked Zpagetti, die haken weer in een modern jasje heeft gegoten. Het eerste bolletje bestelde ik bij Marutska en dit bolletje is sindsdien gevolgd door wel heel veel andere bolletjes. Inmiddels staan/liggen er in mijn hobbykamer heel veel bolletjes in kleuren die ik gebruik voor het maken van accessoires voor kinderkamers en kleine minivrouwentasjes.
Ook heb ik een aantal tassen gefabriceerd die momenteel als decoratie/voorbeeldtassen liggen bij SaenCrea in Wormerveer.
Maar naast het haken met en haaknaald 10 of 12 besteed ik ook veel tijd aan het Amigurumi haken en dat met haaknaald 0,6 of 0.9. Uiteraard tussendoor ook nog wel eens het ouderwetse haken met haaknaald 2,5 of 3. De komende tijd zal ik door middel van foto.s en berichten laten zien wat er allemaal van mijn haaknaalden komt.