zondag 17 oktober 2010

Kerststal gehaakt

Aangezien ik per email altijd de gratis newsletter van crochetworld krijg zag ik de voorpagina van het blad Crochet World.  Met een prachtige kerststal in een soort gehaakt koffertje.  Uiteraard zou ik dit blad misschien per internet kunnen bestellen, maar betalen via paypal is aan mij niet besteed. Dus maar eens op zoek naar gratis patronen.
Misschien moet ik ook eens mijn oude Ariadnes. doornemen. Volgens mij heeft ook daarin zo.n jaar of 30 geleden een gehaakte kerststal gestaan.
Of is dat het patroon van Jessica Tromp?


Vorig jaar al had ik me voorgenomen eens iets te doen met het patroon van Jessica Tromp voor een gehaakte kerststal. Niets van gekomen uiteraard. Druk, druk, druk met andere dingen, maar toch... blijft het kriebelen.
Ik ga maar eens beginnen met wat engeltjes en de drie wijzen. Het is zo.n uitdaging om er iets in eigen stijl van te maken. Een nieuwe uitdaging dus. Voor jullie hier alvast de link naar het patroon.

2 opmerkingen:

  1. Dit is de link die werkt normaalgezien: http://www.jessica-tromp.nl/haken_haakpatronen/kerststal%20figuren.htm

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb hem ook op papier voor je, mocht je hem nog niet hebben. Ik heb de os en de ezel ondertussen af, en ben nu met Maria bezig. Het is inderdaad creatief omgaan met wol om het echt eigen te maken.

    BeantwoordenVerwijderen