donderdag 13 oktober 2011

Ons wekelijkse dagje oppassen

Iedere week passen we een dagje op op de kleinzoon Jan en kleindochter Beau. Dat betekent 's-morgens om 6 uur in de auto stappen om op tijd bij de kinders te zijn. Het is best wel relaxed met twee van die heerlijke kleinkinderen. Beau is 10 en gaat overdag naar school. Tussen de middag komt ze gezellig thuis eten en meestal wordt dat een bakje warme kibbeling van de visboer. Ook voor Jan altijd een feestje om die samen met opa of oma te gaan halen en dan onderweg gelijk even een broodje meenemen bij de bakker op de hoek.  Jan is een heerlijk relaxed manneke van bijna 3 jaar die het heerlijk vind om voorgelezen te worden, samen te puzzelen of met het Lego te spelen. En opa vind het eigenlijk net zo leuk als Jan. Twee echte vriendjes.
Meestal gaat Bas, onze hond van inmiddels 13 jaar, ook mee. En deze week was het oppassen weer een makkie. Bas samen met Jan slapen op de bank.
 Het kleine manneke heeft  eigenlijk zijn middagslaapje nog nodig , maar als hij wakker wordt erna is hij vaak niet echt op zijn hum. Beetje lastige periode voor hem. Op de oppasdag kook ik altijd, dan kunnen mijn dochter en schoonzoon bij thuiskomst lekker gelijk aanschuiven aan tafel en er zijn altijd wel verzoeken. Jan wil vaak worteltjes, Beau eigen gepaneerde schnitzels en omapudding. Omapudding staat voor ouderwetse custardvla. En de stoofpeertjes en appelmoes ala oma zijn altijd in trek.

Dit jaar hebben we weer genoeg appels en peren meegenomen vanuit ons vakantiestekkie op Langeland Denemarken.
 En dan meld ik nog maar niet de gevulde potten die al in de kast stonden. (gemaakt tijdens de vakantie). Dus voorlopig hebben we stoofperen, appelmoes, bramenjam, bramensaus, rozebotteljam, vlierbessengelei, pruimenjam en niet te vergeten de walnoten en hazelnoten die we geplukt hebben.
Vandaag heb ik de laatste appelmoes gemaakt en peertjes gekookt.

1 opmerking:

  1. Ohhh Carla wat een prachige foto met Bas en kleinzoon Jan .....
    Bas zou een broer kunnen zijn van onze Whisper (zie foto 2 op mijn blog )

    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen