dinsdag 27 november 2012

Storing bij Hip Haakwerk de winkel

Heel vervelend, maar het kan zijn dat u de webwinkel niet kun benaderen. Vanavond valt af en toe het gehele Mijnwebwinkel gebeuren uit. Blijf het proberen, het ligt niet aan ons, maar bij onze provider.

UPDATE 08:00 - DDoS aanval oorzaak problemen Mijnwebwinkel

Zoals velen ongetwijfeld gemerkt hebben is het sinds gisteravond mis met de performance van het Mijnwebwinkel platform. We hebben sinds 17:00 te maken met een zogenaamde DDoS (distributed denial of service) aanval op onze systemen, een bewuste poging om het platform plat te leggen. Hierdoor zijn we meerdere malen genoodzaakt geweest om fail-over systemen in te zetten. Dit zijn extra systemen die altijd klaar staan, juist voor dit soort situaties. 

Dit is ook de oorzaak van de korte onderbrekingen waarin alle sites gemiddeld 5 tot 10 minuten down gingen. Dit is inmiddels 6 keer voorgekomen. Ook in de aanloop naar het overzetten kan je problemen zoals traagheid merken.

Onze technische medewerkers hebben de hele nacht aan een oplossing gewerkt. Helaas kunnen we nog niet met zekerheid zeggen of dit ook de aanval stopt. 


Je snapt toch niet dat er mensen zijn die proberen dit te doen. Wat heeft dat voor zin om kleine ondernemers die proberen iets te verdienen en zeker in deze periode van het jaar zo te pakken. Is dat jaloersheid, misgunnen van. Ik probeer het te snappen, maar lukken doet dat me niet. Gelukkig is er een sterk team bij Mijnwebwinkel bezig de problemen op te lossen. 

1 opmerking: