zondag 14 september 2014

Lekker eten.....

Als je in IJmuiden woont en een echtgenoot en zoon hebt die graag vissen liggen er wel eens vissen in de vriezer. 
Naast haken is ook koken toch wel een hobby van mij en met een echtgenoot die echt kan genieten van lekker eten blijft het leuk om te doen. 
De deur van ons kleine vriezertje heeft een aantal uren een stukje opengestaan en daardoor hebben wij de daarin ingevroren makrelen er toch maar uitgehaald en verder laten ontdooien. Maar ja, dan moeten ze ook worden geconsumeerd. Er wordt uiteraard nog wel eens eigen gevangen vis bij ons klaargemaakt en het is dan ook een sport van me om toch iedere keer weer op iets andere manier de vis te bereiden.  Dit keer op de volgende manier:
Eerst even laten intrekken met zeezout en afspoelen en daarna:
dag 1 de grill aangezet en met sinasappelpartjes en peterselie gevuld, lekker verder gekruid met peper etc., krokant gebakken aardappelschijfjes erbij en het was werkelijk smullen.
dag 2 weer de grill aangezet, maar nu de makreel a la pepesan gekruid en met weer lekker krokant gebakken aardappelschijfjes en heerlijk met sambal en andere kruiden in de roomboter gebakken bloemkoolschijfjes. Dat was voor mij de eerste keer om bloemkool te bakken. Lekker gekruid met een eetlepel sambal badjak en twee eetlepels  Kikkoman Woksauce Quick & Easy.
De makrelen  in het bakblik en zonder bakpapier of folie, zoals dat wel in recepten staat aangegeven. En.. werkelijk de vis blijft gewoon heel en plakt niet aan het blik. Tjonge, dat was werkelijk even smullen en dit wordt een blijvertje. Barend heeft diverse keren gezucht:"wat is dit lekker". Martijn, bedankt voor het vangen van deze heerlijke vis en van de resterende vissen zullen wij vandaag makreel in het zuur maken. Dan kun jij er straks zelf ook van genieten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten